Just Go!

Afvallen na de vakantie

Welkom thuis! Heerlijk genoten tijdens de vakantie? En nog wat aan mijn vakantietips gehad?
Ik werd de afgelopen dagen regelmatig aangesproken dat mensen bij de ijssalon in Italië dachten: Ik neem maar 1 bolletje lekker ijs…

Als de berg met wasgoed is weggewerkt en het ergste vocht mijn lichaam weer heeft verlaten ga ik toch maar weer op de weegschaal staan. Conclusie: ”het was gezellig!”.

Op vakantie lekkere wijntjes, spareribs.. (niet normaal zo lekker) maar ook lekkere salades, sapjes en heel veel ijsjes. Het was lekker & gezellig. Punt uit. Een ander gevoel moet je er simpelweg niet bij hebben. Snelle kilo’s zijn ook snel weer weg. Geen spijt of “had ik maar…”. Daar hou ik niet van. Het zijn kostbare momenten en daar heb je van genoten.

Kijk weer vooruit. Op naar het nieuwe kerstjurkje… We nemen er wel de tijd voor. Geen “Crash” taferelen.

Om weer in een gezond ritme te komen, plan ik gelijk een gezonde dag. We stellen een FEEL GOOD menu samen voor de eerste week en na de eerste dag voel ik me weer gezond en in het ritme. De eerst dagen doe ik rustig aan en laat al het koek en snoep sowieso weer staan. Zijn de kids weer naar school? Dan gaan we weer gezond knallen! Ik ben er aan toe, lekker eten en afvallen.

Tips om langzaam te gaan starten en terug te komen in je gezonde ritme

  1. Maak al het “verleidelijke” eten op en haal het niet meer in huis. Maak je huis veilig. De laatste tijd heb je genoeg lekkers gehad. Tijd voor fruit, groenten, rijstwafels, rozijntjes, handje noten. Ach je kent het wel.
  2. Ga aan de slag met bewegen. 10.000 stappen per dag of elke week 3 keer een stevige wandeling van 45 tot 60 minuten lopen. Neem een vriendin mee, en praat lekker bij. Of wordt lid van een sportschool!
  3. Na 20.00 uur niet meer eten. Een hele oude tip, maar gewoon waar. Als je echt brult van de trek pak dan een grote sinaasappel, ik heb ze al in huis.
  4. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag.
  5. Neem als avondeten een verse soep. Zie recept
  6. Geniet nog even in het weekend en plan een datum om echt voor 100% te starten! Zondag 26 augustus of maandag 27 augustus doen?

Mocht je begeleiding willen mail me, klik hier

Dan doen we het samen.

Liefs,

Aryenne

ps Check hier het recept voor verse tomaten-paprika soep.

2 antwoorden op “Just Go!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.