Tomaten-Paprika soep

Een lekker soep als avondeten. Mijn kinderen zijn ook gek op deze soep. Ze krijgen het in een beker met een rietje en drinken het zo op. Hebben zij ook weer hun portie groenten binnen. Papa en de kinderen eten er een boterham bij en ik soms nog een cracker of rijstwafel met 30+ kaas. Het geeft me een goed gevoel. En het mooiste, de volgende dag is de weegschaal eer een stuk vriendelijker!

Ingrediënten:

  • 1 kilo tomaten, in vieren gesneden
  • Teentje knoflook, geperst of in plakjes
  • 2 rode paprika’s, zonder zaden en in repen
  • 1 ui, in grove stukken
  • 3 blokjes bouillon
  • Italiaanse kruiden, vers een handje of gedroogd 2 theelepels
  • grof zout (naar smaak)
  • gemalen peper (naar smaak)
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 0,5 liter water

Het is echt super simpel. Je fruit de ui en knoflook in de olijfolie glazig. Ondertussen snijd je de paprika en tomaten en doe je die erbij in de pan. Even 5 minuten laten bakken. Water erop, Italiaanse kruiden erbij en de bouillonblokjes. Dit laat je 30 minuten koken. Wanneer alles goed is gekookt zet je de staafmixer erop ‘blenderYou ;-)’ en je soep is klaar. Maak hem op smaak met peper & zout en als je hem wat zoeter wil een scheut gembersiroop.