Granola uit de pan

Een leuk klusje voor in de herfstvakantie. Krokante granola, heerlijk. Niet heel ingewikkeld en gewoon uit de pan.

Ingrediënten

  • 500 gram havervlokken (de goedkope variant voldoet prima)
  • 200 gram gemengde noten (grof gehakt)
  • 5 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosolie of zonnebloemolie
  • 2 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 3-4 theelepels cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade ook fijn gehakt.

Stap 1.

Verhit de kokosolie of zonnebloemolie in de pan (met anti aanbaklaag) en doe daarna de havervlokken erbij. Voeg vervolgens de grof gehakte noten toe. Voeg daarna ook de honing toe en schep dit door de havervlokken en noten. Bak het mengsel lekker goed door. Zeker 5-10 minuten erbij blijven en omscheppen maar. Je ziet vanzelf dat alles een kleurtje krijgt.

Stap 2.

Voeg je favoriete kruiden (koekkruiden of speculaaskruiden) en cacao  toe en laat de pan nog even kort op het vuur staan. Ik hou heel erg van cacao en koekkruiden. Er gaan bij mij zeker 3-4 theelepels cacaopoeder bij.

Je huis begint al heerlijk te ruiken!

Stap 3.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Later kan je chocolade toevoegen en eventueel nog wat rozijnen, doe dit als het mengsel voldoende is afgekoeld.

 1 portie is ongeveer twee volle eetlepels. Lekker door je kwark of yoghurt!

Kan je nou hier helemaal niks mee… haal dan een pak EAT NATURAL GRANOLA bij de Albert Heijn. Deze granola lijkt daar op.