Spinazie Stamppot

Ingrediënten 2 volwassen 2 kinderen

600 gram kruimeligere aardappelen
400 gram spinazie
Grote teen knoflook
Peper / zout
Ketjap
300 gram kipgehakt of gewoon gehakt klaar om gehaktballen van de maken.

Optie:
Geroosterde pijnboompitten of 100 gram magere spekjes

Bereiding
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.

Pers de knoflook, voeg wat olie toe aan de wokpan, fruit de knoflook kort aan en voeg de spinazie in delen toe.

Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 10 min. goudbruin. Voeg eventueel een scheutje ketjap toe aan de jus.

Giet de aardappel af en stamp ze fijn met een pureerstamper. Voeg de geslonken spinazie toe.

Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de balletjes en bestrooi met de pijnboompitten.

Photo by Minder en de Jong in Spakenburg. May be an image of food.