Geslaagd! Ervaringsdeskundige

Was het zo erg? De foto’s liegen er niet om. Het voelt als met “de billen bloot te gaan” door deze foto op Instagram & Facebook te plaatsen. Toch wil ik hem plaatsen omdat het heel hoopvol is. Het was overigens wel een prachtige en memorabele avond op de Euromast met Gerrianne & Jan Maarten. Vrienden door dik & dun. Ik was toen ongeveer 60 kilo zwaarder.

Nu is mijn gewicht twee jaar stabiel. In de fase van afvallen merkte ik al gauw dat ik andere mensen ook wilde stimuleren met gezonder leven en fitter worden. Natuurlijk werd ik vaak aangesproken en vlogen de complimenten om je oren. Dat doen Spakenburgers namelijk ook, ze vertellen je hoe knap het is dat je zo bent afgevallen. Als ik ging hardlopen of wandelen kreeg en krijg ik vaak een duim of motivatie te horen. Dit is zo belangrijk, Je motiveert mensen enorm. Totale vreemden die me aanspraken, te leuk. Maar  ook kreeg ik steeds meer de vraag of ik mensen kon helpen. Het zette me aan het denken, zou ik een opleiding gaan volgen? Toen de laatste 10 kilo nog moest zei ik: “Als ik daadwerkelijk 60 kilo kan afvallen ga ik de opleiding doen tot voedingsdeskundige, mental coach en gewichtsconsulent”. Inmiddels heb ik  al deze papieren binnen en ben ik gestart met Minder & de Jong.

Het was voor mij een lange weg. Met vallen en opstaan. 40 kilo afgevallen voor ons trouwen, 25 kilo aankomen met de eerste zwangerschap (ja, iets met kroketten) en daarna weer teruggepakt tot totaal -50 kilo. Weer in verwachting, 20 kilo erbij (iets met Haribo) en toen de laatste klap naar -60 kilo. Die laatste slag deed ik samen met “de lijnclub” en zeker samen met Heske van Diermen, die kanjer die ook 45 kilo afviel. Daarover zijn we nu een eerlijk en hilarische boek aan het schrijven met veel tips en weekmenu’s, te leuk.  Maar daarover later meer.

Een weg die uiteindelijk goed was. Daarvoor ben ik God dankbaar en ook mijn lieve kanjer Johan. Ik heb veel geleerd en gekregen.

Gewoon weer voor het eerst in confectiemode kunnen, een super wijze top bij Maggy Mode scoren (en niet van Gerry Weber… niks mis mee, maar toch…)

Dankbaar ben ik met deze nieuwe stap. Per 1 januari ga ik fulltime aan de slag met Minder & de Jong en neemt iemand anders mijn vertrouwde plekje bij Univé in. Fijn om te merken dat iedereen en ook mijn collega’s mij deze stap zo gunnen.

Ik zal proberen mijn ziel en passie er in te leggen een beschouw het als een voorrecht  dat ik mensen mag helpen naar een gezonder gewicht maar vooral een gezond gevoel. Samen vallen & opstaan. Eigenlijk, afvallen en weer opstaan.

Ik weet wat het is. Dus eet je ook het Spakenburgs hart uit de diepvries? Of de Jan Hagel per twee? Bel me, omdat ik ook gewoon van een goede dosis humor hou!

Liefs,

Aryenne

3 antwoorden op “Geslaagd! Ervaringsdeskundige”

  1. Wat een geweldig mens! Ik ken haar nu zo’n 4 weekjes, en het voelt zo vertrouwd! Haar humor, haar stimulans, haar inzet… t’is echt een topper! Met haar gaat het mij lukken, dat weet ik zeker! T’is een feestje om onder begeleiding van Aryenne te zijn!!!!!!!

  2. Gefeliciteerd meid met alle stappen die je hebt gezet. Geweldig!
    Heel veel succes met je eigen bedrijf!

  3. Zo mooi om te lezen en wat een verandering als je de foto’s zo naast elkaar ziet wat super super knap van je en natuurlijk veel succes met minder en de jong
    Toch ook zullen we je missen bij Univé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.