Hutspot

Hutspot met mager rundergehakt

(Voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 500 gram kant & klare hutspotgroenten (wortels & uien)
  • 250 gram mager rundergehakt
  • Klontje roomboter
  • Zout

Schil en snij de aardappels in stukken. Doe de  aardappels in een grote pan water (beetje zout toevoegen) en leg daar de hutspotgroenten op. Breng het aan de kook en kook het geheel in ca. 25 minuten zachtjes gaar.

Ondertussen rul je het gehakt met gehaktkruiden (zonder boter) in de koekenpan met anti-aanbaklaag.

Giet de pan met hutspot af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp het geheel fijn en voeg al roerende kookvocht (of magere melk) toe tot alles smeuïg is. Ik vergeet namelijk altijd dat kookvocht op te vangen.  Verwarm het geheel nog even goed door en voeg het gehakt toe. Voeg naar smaak peper, nootmuskaat en eventueel  een klontje boter toe.

Serveer met wat mosterd en voor de kinderen appelmoes.

Tips

Serveer jezelf op een boterhambordje, 250 gram ongeveer.

{Voor de man die er toch een gehaktbal bij wil kan je altijd een extra balletje draaien en bakken}