Broodje hamburger

Ideaal voor in het weekend met een rauwkost salade.

Wat heb je nodig? 

  • 4 bruine of volkoren bollen
  • 4 hamburgers, bereid (lekker van de slager)
  • Ananas
  • 1 tomaat
  • 1 zakje veldsla
  • 1 ui
  • 2 plakken 30+ kaas
  • Zout en peper
  • Ketchup of chilisaus 

 Wat ga je doen? 

  1. Verwijder de schil van de ui en snijd deze in ringen. Verwijder het steeltje van de tomaat en snijd deze ook in plakjes. Snij de ananas in plakjes als dat nog niet voor je is gedaan.
  2. Bak de hamburgers zoals je gewend bent. Op een multi-grill, in de koekenpan of op de barbecue. Ze hebben geen boter of olie in de pan nodig. De uienringen voeg je na een tijdje toe. 
  3. Snijd ondertussen de bollen doormidden.  
  4. Leg als de hamburgers bijna gaar zijn een half plakje kaas op de hamburger om het een beetje te laten smelten. Dit kun je ook pas doen bij het beleggen van de hamburger. Je kunt de kaas ook helemaal weglaten. 
  5. Beleg de onderkant van het broodje met een beetje sla, de hamburger, plakjes tomaat, 1 schijfje ananas en een half plakje kaas als die er nog niet op is gegaan tijdens het bakken. Aftoppen met de uien en een portie ketchup of chilisaus.  

Eet smakelijk! 

Variatietips: 

  • Eet de bovenkant van de bol niet op. Dat scheelt in calorieën en je hamburger is net zo lekker. Eet er liever een extra portie rauwkost bij.  
  • Bak er champignons en nog meer uien bij als extra beleg van je broodje.  
  • De Greenfields Jalapeñoburger is een aanrader!