Gele paprikasoep (rood mag ook)

Wij eten altijd soep op maandag. De kinderen krijgen de soep in een beker met rietje.

Wat heb je nodig?

  • 6 gele paprika’s (vaak heel betaalbaar op de markt in een voordeelzak)
  • 3 uien
  • 3 bouillonblokjes
  • 50 gr roomkaas         
  • 750 ml water
  • olijfolie om in te bakken
  • Voor de garnering wat rode paprikapoeder.

Wat gaan we doen?

  1. Hak de uien fijn. Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika’s en snijd de paprika in blokjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie, circa 2 eetlepels, in een pan en fruit de ui aan. Voeg daarna de paprikablokjes toe en bak 3 minuutjes mee.
  3. Blus de groente af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe zodra het water kookt. Laat soep 20 minuten doorkoken.
  4. Voeg na het koken de roomkaas toe en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Je kan de soep eventueel door een zeef halen als je kinderen hebt de “velletjes ”proeven…

Voor een volledige maaltijd:

  • Bak er voor een man 150 gram kipfilet bij op 1 volkorenboterham
  • Voor een vrouw 100 gram kipfilet met wat salade of sla

Variatietips:

  • Rode peper of cayennepeper toevoegen. Lekker pittig
  • Roomkaas vervangen door kokosmelk