Balans op maken…

Een verhaal over gezond eten, daar zit je nu toch niet meer op te wachten ?!

Het is gewoon december. De balansmaand!

We maken de balans op van het jaar. Nu zou ik  een spetterend verhaal kunnen houden over mijn onderneming Minder & de Jong. Een verhaal over hoe goed het gaat. Dit zijn echter niet mijn echte pieken. De pieken van dit jaar zijn allereerst persoonlijk. Mijn familie & vrienden en bovenal gezondheid. Honderden mooie momenten in mijn leven, van Curaçao tot camping de Kleine Belties en alles daar tussenin. goede uitslagen uit het ziekenhuis, goede uitslagen van mijn examens maar ook de afzwemstickers van dochter Sophia en het opzeggen van de tafel van 8 door Sarah. Het was voor mij een jaar vol reünies met oud-klasgenoten, vrienden en zelfs mijn favoriete oud-werkgever Kuperus. Momenten om in te lijsten. Het was een gezegend jaar.

Deze maand neem ik afscheid van het verzekeringsvak. Het is goed geweest na 20 jaar. In september ging de kogel door de kerk. Ik  heb mijn ontslag ingediend. Johan, die het vertrouwen in mijn heeft , slanke zus Alie en vriendinnen motiveerden deze stap te zetten. Het kwam eerder dan ik had gedacht. Bedankt daarvoor toppers!

Er is dit jaar ook veel strijd geweest en niet alles was mooi. Het positieve overheerst nu.

Is de dankbaarheid je al opgevallen? Ik ga nog even door. Ik ben namelijk ontzettend dankbaar voor de eerste lieve klanten die ik dit jaar mocht helpen. Van een aantal kon ik inmiddels al weer afscheid nemen om dat er mooie doelen werden behaald. Van -6 kilo tot -20 kilo. De resultaten zijn niet het allerbelangrijkste, maar wel het gevoel dat ze stuk voor stuk tevreden zijn geraakt met hun lijf en eetpatronen. Ze kwamen bij mij op ’eet- & leefles’. Bedankt  voor de stap die jullie hebben gezet om contact met mij op te nemen.  Voor een aantal van hen geldt: we gaan nog even door in januari. Het is nu de tijd voor balans. Dat  is in dit traject ook heel belangrijk (maar dat heb ik natuurlijk al heeeeel vaak gezegd).

Natuurlijk heb ik wel wat Kerst & Nieuwjaar tips

 1. Koop gewoon nog een leuk kerstpak of mooie jurkje. Of je nu xxxl draagt of xs, je bent prachtig! Verwen jezelf.
 2. Wandel op de beide kerstdagen en stevig stuk. Je kan mij zeker tegenkomen. Gewoon tussen de middag een goede 60 minuten in beweging.
 3. Je mag naar de kerk. Weet dat je daar welkom bent.
 4. Vermijd patat & brood. Dat is je eerste winst. Neem als je gaat gourmetten bijvoorbeeld liever extra groenten of een stukje vlees.
 5. Derde kerstdag gewoon een lekkere pan soep koken, normaal eten en gelijk weer lekker in balans. Dat geeft je ook een goed gevoel. Er staan mooie recepten op mijn site. Of haal een soeppakket.
 6. Drink minimaal 2 liter water, ook met kerst. Drink regelmatig water en wissel sowieso elk alcoholisch drankje af met een glas water.
 7. Geniet: lach zoveel je kunt! Eet niet alleen maar. Speel een spel. Pak die sjoelbak! Lekker lol maken.

Heb je geen zin om te wandelen of naar de sportschool te gaan? Doe het lekker thuis en pak een online sportles mee bij https://studioconline.nl/  Dit zijn online workouts met Christine, een topper.

Lieve allemaal, waar je ook bent op deze wereld. Blijf in balans, geniet met de mensen die je lief hebt en spreek dat ook uit.

Ik wens jullie prachtige gezegende kerstdagen & een gezond 2019 toe!

Lieve groet,

Aryenne de Jong -Heek

Ps. Van 21 december tot 2 januari ben ik even weg. Mail me gerust op info@minderendejong.nl en ik neem na 2 januari contact met je op.

Geslaagd! Ervaringsdeskundige

Was het zo erg? De foto’s liegen er niet om. Het voelt als met “de billen bloot te gaan” door deze foto op Instagram & Facebook te plaatsen. Toch wil ik hem plaatsen omdat het heel hoopvol is. Het was overigens wel een prachtige en memorabele avond op de Euromast met Gerrianne & Jan Maarten. Vrienden door dik & dun. Ik was toen ongeveer 60 kilo zwaarder.

Nu is mijn gewicht twee jaar stabiel. In de fase van afvallen merkte ik al gauw dat ik andere mensen ook wilde stimuleren met gezonder leven en fitter worden. Natuurlijk werd ik vaak aangesproken en vlogen de complimenten om je oren. Dat doen Spakenburgers namelijk ook, ze vertellen je hoe knap het is dat je zo bent afgevallen. Als ik ging hardlopen of wandelen kreeg en krijg ik vaak een duim of motivatie te horen. Dit is zo belangrijk, Je motiveert mensen enorm. Totale vreemden die me aanspraken, te leuk. Maar  ook kreeg ik steeds meer de vraag of ik mensen kon helpen. Het zette me aan het denken, zou ik een opleiding gaan volgen? Toen de laatste 10 kilo nog moest zei ik: “Als ik daadwerkelijk 60 kilo kan afvallen ga ik de opleiding doen tot voedingsdeskundige, mental coach en gewichtsconsulent”. Inmiddels heb ik  al deze papieren binnen en ben ik gestart met Minder & de Jong.

Het was voor mij een lange weg. Met vallen en opstaan. 40 kilo afgevallen voor ons trouwen, 25 kilo aankomen met de eerste zwangerschap (ja, iets met kroketten) en daarna weer teruggepakt tot totaal -50 kilo. Weer in verwachting, 20 kilo erbij (iets met Haribo) en toen de laatste klap naar -60 kilo. Die laatste slag deed ik samen met “de lijnclub” en zeker samen met Heske van Diermen, die kanjer die ook 45 kilo afviel. Daarover zijn we nu een eerlijk en hilarische boek aan het schrijven met veel tips en weekmenu’s, te leuk.  Maar daarover later meer.

Een weg die uiteindelijk goed was. Daarvoor ben ik God dankbaar en ook mijn lieve kanjer Johan. Ik heb veel geleerd en gekregen.

Gewoon weer voor het eerst in confectiemode kunnen, een super wijze top bij Maggy Mode scoren (en niet van Gerry Weber… niks mis mee, maar toch…)

Dankbaar ben ik met deze nieuwe stap. Per 1 januari ga ik fulltime aan de slag met Minder & de Jong en neemt iemand anders mijn vertrouwde plekje bij Univé in. Fijn om te merken dat iedereen en ook mijn collega’s mij deze stap zo gunnen.

Ik zal proberen mijn ziel en passie er in te leggen een beschouw het als een voorrecht  dat ik mensen mag helpen naar een gezonder gewicht maar vooral een gezond gevoel. Samen vallen & opstaan. Eigenlijk, afvallen en weer opstaan.

Ik weet wat het is. Dus eet je ook het Spakenburgs hart uit de diepvries? Of de Jan Hagel per twee? Bel me, omdat ik ook gewoon van een goede dosis humor hou!

Liefs,

Aryenne

Just Go!

Afvallen na de vakantie

Welkom thuis! Heerlijk genoten tijdens de vakantie? En nog wat aan mijn vakantietips gehad?
Ik werd de afgelopen dagen regelmatig aangesproken dat mensen bij de ijssalon in Italië dachten: Ik neem maar 1 bolletje lekker ijs…

Als de berg met wasgoed is weggewerkt en het ergste vocht mijn lichaam weer heeft verlaten ga ik toch maar weer op de weegschaal staan. Conclusie: ”het was gezellig!”.

Op vakantie lekkere wijntjes, spareribs.. (niet normaal zo lekker) maar ook lekkere salades, sapjes en heel veel ijsjes. Het was lekker & gezellig. Punt uit. Een ander gevoel moet je er simpelweg niet bij hebben. Snelle kilo’s zijn ook snel weer weg. Geen spijt of “had ik maar…”. Daar hou ik niet van. Het zijn kostbare momenten en daar heb je van genoten.

Kijk weer vooruit. Op naar het nieuwe kerstjurkje… We nemen er wel de tijd voor. Geen “Crash” taferelen.

Om weer in een gezond ritme te komen, plan ik gelijk een gezonde dag. We stellen een FEEL GOOD menu samen voor de eerste week en na de eerste dag voel ik me weer gezond en in het ritme. De eerst dagen doe ik rustig aan en laat al het koek en snoep sowieso weer staan. Zijn de kids weer naar school? Dan gaan we weer gezond knallen! Ik ben er aan toe, lekker eten en afvallen.

Tips om langzaam te gaan starten en terug te komen in je gezonde ritme

 1. Maak al het “verleidelijke” eten op en haal het niet meer in huis. Maak je huis veilig. De laatste tijd heb je genoeg lekkers gehad. Tijd voor fruit, groenten, rijstwafels, rozijntjes, handje noten. Ach je kent het wel.
 2. Ga aan de slag met bewegen. 10.000 stappen per dag of elke week 3 keer een stevige wandeling van 45 tot 60 minuten lopen. Neem een vriendin mee, en praat lekker bij. Of wordt lid van een sportschool!
 3. Na 20.00 uur niet meer eten. Een hele oude tip, maar gewoon waar. Als je echt brult van de trek pak dan een grote sinaasappel, ik heb ze al in huis.
 4. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag.
 5. Neem als avondeten een verse soep. Zie recept
 6. Geniet nog even in het weekend en plan een datum om echt voor 100% te starten! Zondag 26 augustus of maandag 27 augustus doen?

Mocht je begeleiding willen mail me, klik hier

Dan doen we het samen.

Liefs,

Aryenne

ps Check hier het recept voor verse tomaten-paprika soep.