Spinaziebonkies

Bladerdeeg met spinazie !

Kan eigenlijk altijd. Gewoon eten voor de tv, uit het vuistje of onderweg, niks mis mee…

Dit recept staat bij mij echt op nummer 1.

Je huis ruikt heerlijk naar gebakken bladerdeeg. Je serveert ze op een leuke plank en eten maar. We gaan aan de slag!

Benodigdheden (voor 10 pakketjes) 

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 450 gram diepvriesspinazie à la crè­me
  • 200 gram mager rundergehakt of vegagehakt
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • 3 eieren (M)
  • snufje peper en zout
  • eventueel gehaktkruiden

Vega? Je kunt het gehakt gewoon weglaten, vergeet dan niet wel goed te kruiden met peper en zout.

  1. Laat de spinazie ontdooien in een zeef. Zet dit bijvoorbeeld al eerder op de dag klaar.
  2. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. De spinazie goed laten uitlekken, probeer zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
  6. Klop de eieren los met peper en zout.
  7. Bak in een koekenpan het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout (of gehaktkruiden).
  8. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie in een mengkom.
  9. Leg de plakjes bladerdeeg met een klein beetje tussenruimte op de bakplaat.
  10. Doe 2 tot 3 eetlepels van het spinaziemengsel midden op een plakje bladerdeeg. Ze mogen goed vol.
  11. Vouw ze daarna dicht door de punten naar elkaar toe te vouwen en zo bolletjes te vormen. Het hoeft niet helemaal perfect (zie foto).
  12. Bak de “bonkies” in het midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

 Je hebt er nu 10!

Ook echt leuk om te serveren als er vrienden zijn.

Maar wij eten ze vaak als gezin. Ik (vrouw ) neem er 2, mijn man wel 3 en de kids 1 ½ . Lekker met een kleine lichte salade erbij.

De rest gaat in de vriezer of neemt mijn man mee naar zijn werk. Koud zijn ze nog lekkerder vindt hij.