Kruidnotencake

KRUIDNOTENCAKE

– 200 gram bloem
– 50 gram kruidnoten en 15 voor boven op de cake
– 2 theelepels bakpoeder
– snuf zout
– 3 theelepels koek- of speculaaskruiden
– 2 eieren
– 100 gram (riet)suiker
– 25 gram zachte roomboter (voor het smaakje)
– 2 eetlepels magere melk
– 3 overrijpe bananen, geprakt

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
  2. Roer eerst de droge ingrediënten, dus bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, kruidnoten en de zout door elkaar.
  3. Pureer de bananen met een staafmixer. In een andere kom klop je de eieren los, met het melk, de boter en als laatste voeg je de bananen toe.
  4. Daarna spatel je rustig alle ingrediënten door elkaar.
  5. Schenk het beslag in de cakevorm (met bakpapier of goed ingevet) en verdeel de overige pepernoten over de bovenkant van de cake. Zet de cake in de oven.

Je bananenbrood heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar.

Klaar is je kruidnotencake en laat dat heerlijk avondje maar komen!