Apple crumble

Een heerlijke appelkruimel verwennerij, maar dan net wat gezonder.

4 porties in 4 schaaltjes

  • 4 appels
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 35 gram boter
  • 75 gram (volkoren) bloem
  • Snuf zout 

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de bloem in een kom, voeg de boter en de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg met je handen. Dit duurt even, maar opeens heb je kruimels.

Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de kaneel om. Verdeel de appel over 3 oven vaste schaaltjes en verdeel daarna het kruimelige deeg over de appels.

Zet de bakjes in het midden van de oven.
Bak de appel-crumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Het originele recept heeft veel meer suiker en boter 🧈 maar zo is hij ook super lekker en maar 207 kcal.