Balans op maken…

Een verhaal over gezond eten, daar zit je nu toch niet meer op te wachten ?!

Het is gewoon december. De balansmaand!

We maken de balans op van het jaar. Nu zou ik  een spetterend verhaal kunnen houden over mijn onderneming Minder & de Jong. Een verhaal over hoe goed het gaat. Dit zijn echter niet mijn echte pieken. De pieken van dit jaar zijn allereerst persoonlijk. Mijn familie & vrienden en bovenal gezondheid. Honderden mooie momenten in mijn leven, van Curaçao tot camping de Kleine Belties en alles daar tussenin. goede uitslagen uit het ziekenhuis, goede uitslagen van mijn examens maar ook de afzwemstickers van dochter Sophia en het opzeggen van de tafel van 8 door Sarah. Het was voor mij een jaar vol reünies met oud-klasgenoten, vrienden en zelfs mijn favoriete oud-werkgever Kuperus. Momenten om in te lijsten. Het was een gezegend jaar.

Deze maand neem ik afscheid van het verzekeringsvak. Het is goed geweest na 20 jaar. In september ging de kogel door de kerk. Ik  heb mijn ontslag ingediend. Johan, die het vertrouwen in mijn heeft , slanke zus Alie en vriendinnen motiveerden deze stap te zetten. Het kwam eerder dan ik had gedacht. Bedankt daarvoor toppers!

Er is dit jaar ook veel strijd geweest en niet alles was mooi. Het positieve overheerst nu.

Is de dankbaarheid je al opgevallen? Ik ga nog even door. Ik ben namelijk ontzettend dankbaar voor de eerste lieve klanten die ik dit jaar mocht helpen. Van een aantal kon ik inmiddels al weer afscheid nemen om dat er mooie doelen werden behaald. Van -6 kilo tot -20 kilo. De resultaten zijn niet het allerbelangrijkste, maar wel het gevoel dat ze stuk voor stuk tevreden zijn geraakt met hun lijf en eetpatronen. Ze kwamen bij mij op ’eet- & leefles’. Bedankt  voor de stap die jullie hebben gezet om contact met mij op te nemen.  Voor een aantal van hen geldt: we gaan nog even door in januari. Het is nu de tijd voor balans. Dat  is in dit traject ook heel belangrijk (maar dat heb ik natuurlijk al heeeeel vaak gezegd).

Natuurlijk heb ik wel wat Kerst & Nieuwjaar tips

  1. Koop gewoon nog een leuk kerstpak of mooie jurkje. Of je nu xxxl draagt of xs, je bent prachtig! Verwen jezelf.
  2. Wandel op de beide kerstdagen en stevig stuk. Je kan mij zeker tegenkomen. Gewoon tussen de middag een goede 60 minuten in beweging.
  3. Je mag naar de kerk. Weet dat je daar welkom bent.
  4. Vermijd patat & brood. Dat is je eerste winst. Neem als je gaat gourmetten bijvoorbeeld liever extra groenten of een stukje vlees.
  5. Derde kerstdag gewoon een lekkere pan soep koken, normaal eten en gelijk weer lekker in balans. Dat geeft je ook een goed gevoel. Er staan mooie recepten op mijn site. Of haal een soeppakket.
  6. Drink minimaal 2 liter water, ook met kerst. Drink regelmatig water en wissel sowieso elk alcoholisch drankje af met een glas water.
  7. Geniet: lach zoveel je kunt! Eet niet alleen maar. Speel een spel. Pak die sjoelbak! Lekker lol maken.

Heb je geen zin om te wandelen of naar de sportschool te gaan? Doe het lekker thuis en pak een online sportles mee bij https://studioconline.nl/  Dit zijn online workouts met Christine, een topper.

Lieve allemaal, waar je ook bent op deze wereld. Blijf in balans, geniet met de mensen die je lief hebt en spreek dat ook uit.

Ik wens jullie prachtige gezegende kerstdagen & een gezond 2019 toe!

Lieve groet,

Aryenne de Jong -Heek

Ps. Van 21 december tot 2 januari ben ik even weg. Mail me gerust op info@minderendejong.nl en ik neem na 2 januari contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.