Sint slank

Sint Slank!

Aangezien ik niet heiliger dan de Sint ben beken ik dat ik dit zelf ook een pittige periode vind. Ik betrapte mezelf van de week. Daar stond ik, gebukt voor de keukenlade een aantal chocolademunten af te pellen. “Hop paardje hop” zo mijn mond in. Niet eens gezellig bij een kopje thee. Daarbij ook nog van die goedkope chocolade. Troep. Lade dicht en gauw een mandarijn gepakt.

SINTERKLAAS TIPS

  1. Koop kleinere verpakkingen snoep (dus geen kilozak kruidnoten).
  2. Koop maximaal 2 verschillende soorten snoep. Ongemerkt snoep je meer als er veel schaaltjes met verschillende soorten snoep op tafel komen.
  3. Koop wat mooie Sint Chocolade bij Cho & co. Veel lekkerder.
    (liever een bonbon waarvan je geniet dan een hele letter met een schuldgevoel)
  4. Zet op zondagmiddag, na de grote wandeling, wat lekkers op tafel bij de thee & neem dan gerust ook wat. Zie mijn recept voor kruidnotencake.
  5. De mandarijnen zijn ook echt van deze tijd. Zet een grote schaal neer op je keukentafel zodat je ze makkelijk pakt.

NA 5 DECEMBER

Is Sinterklaas het land uit? Heb je nog chocoladepepernoten en gevuld speculaas over? Niet in je keukenlade laten liggen. Geef het weg of deel het uit op je werk. Als het toch blijft liggen is de kans groot dat je op een dag de verleiding niet kan weerstaan.

BALANSDAG

Is het helaas toch een beetje uit de hand gelopen en zegt ook de weegschaal dat het iets te veel was allemaal? Geen nood. Las direct een paar balansdagen in om de schade te beperken. Op mijn site staan twee lekkere soepen, dus neem gewoon ‘s avonds een keertje soep.

Geniet deze periode en probeer het “verwennen” te zoeken in cadeaus. Koop een adventskalender van Rituals (elke dag wat leuks) of een mooi paar schoenen, want die passen altijd!

Ben je er nu eigenlijk al klaar mee en wil je starten met afvallen in januari? Mail me voor een afspraak! Dan staat het alvast vast.

Liefs,
Aryenne

Oh ja, mijn recept voor kruidnotencake vindt je hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.