8 tips waardoor je minder aankomt op vakantie

Heerlijk, vakantie! De weegschaal een paar duizend kilometer verderop, thuis in de badkamer. Daar staat hij voorlopig prima. Je bent er zeker 14 dagen van af. De zomervakantie is van start gegaan. Er zijn al aardig wat vrienden onderweg naar het zuiden. Tijd om te genieten met je partner en eventueel je kinderen. Gezelligheid betekent voor ons vaak ook makkelijk zijn in wat je eet en lekkere drankjes tot in de late uurtjes. Dat zal bij jou waarschijnlijk niet heel anders zijn.

Daarom deze 8 tips om te genieten deze zomer, maar wel met iets minder…

  1. Rust goed uit: Ga vooral echt genieten van de vakantie. Als je uitgerust bent, dan maak je betere keuzes.
  2. Water: Neem je waterfles mee op vakantie en probeer hem 4 keer per dag bij te vullen en weer leeg te drinken. In een warm land is het sowieso verstandig je vochthuishouding op peil te houden.
  3. Minder: Neem 1 lekker bolletje ijs. In het buitenland zien die bakken ijs er zo verleidelijk uit, maar wees sterk en geniet extra van iets minder.
  4. Bewegen: Probeer veel te wandelen, maak hier tijd voor. Lekker 45 tot 60 minuten per dag. Een strandwandeling, maar zwemmen, een potje Beachball of ouderwets 25 rondjes om de tafeltennistafel is ook prima.
  5. Variatie: Eet niet elke ochtend dat verse warme stokbrood :), maar wissel je ontbijt ook eens af met een bakje yoghurt, kwark of een gekookt eitje op een cracker.
  6. Groenten & Fruit: Maak bij de barbecue ook groenten klaar, een lekkere groentenspies of een salade er bij. Daarnaast is het toch gewoon  heerlijk om iedere dag om 16:00 uur een meloen aan te snijden? Snack gezond.
  7. Snoep & Koek: Neem zelf niet te veel snoep en koek mee op vakantie. Je kent ze wel, de zakken Jan Hagel, Hart en gevulde koeken. Heel herkenbaar hoor, een kratje vol lekkers. Breng jezelf niet teveel in de verleiding. Je komt er snel van aan, kijk er echt mee uit.
  8. GENIET: Het is belangrijk om te weten dat je echt geen 5 kilo aankomt in 2 weken tijd, mits je niet te gek doet. Afvallen en gezond leven gaat vooral om de wat je de rest van het jaar doet. Geniet van alles wat je lief hebt en FEEL GOOD!

Weet tenslotte dat snelle kilo’s ook weer net zo snel weg zijn. Laat je dus niet door wat gewichtstoename bij thuiskomst je vakantie verpesten. Je kunt me een mail sturen via het contactformulier. Dan gaan we vanaf september samen aan de slag!

Fijne vakantie!

Liefs, Aryenne

PS: Leestip voor de vakantie:

FIT – Arie Boomsma

FIT is een enthousiast pleidooi voor een gezonder leven. Een boek vol tips en inzichten die de lezer samen helpen om beter te slapen, gezonder te eten en meer tijd te vinden voor beweging. Arie Boomsma laat in FIT zien hoe je met kleine stapjes tot grote veranderingen in je levensstijl kunt komen. Met meer energie, meer aandacht voor de mensen om je heen, een betere concentratie, en een sterker lichaam. Dit is een boek voor iedereen die wel gezonder wil leven, maar niet precies weet waar te beginnen, of hoe het allemaal vol te houden. De adviezen in FIT zijn op maat gemaakt, praktisch te gebruiken in een dagelijks leven met een drukke baan, kinderen, sociale verantwoordelijkheden en de overal aanwezige afleiding die zo kenmerkend is voor deze tijd.

Arie Boomsma is eigenaar van de Vondelgym-sportscholen, veelgevraagd spreker over fitness en vitaliteit, Fitness & Health-specialist bij RTL Boulevard, ‘Gymleraar’ op LINDA.tv, en als presentator onder meer betrokken bij de nationale verkiezing voor Het vitaalste bedrijf van Nederland. Op televisie maakt hij programma’s voor NET5 en RTL4.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.